Loading Događanja

69. Pula Film Festival

07/16/2022 @ 12:00 am - 07/24/2022 @ 11:59 pm

16 srp 12:00 am - 11:59 pm

Pula

Pulski filmski festival najstariji je filmski festival u Hrvatskoj i jedan od najstarijih u Europi. Njegov je zaštitni znak pulska Arena, u kojoj se filmovi gledaju pod zvijezdama. Danas je to najposjećenija kulturna manifestacija u Republici Hrvatskoj, s više od 73 tisuća gledatelja tijekom niza festivalskih događanja. Festivalski programi redovito se održavaju na niz gradskih lokacija i plijene veliku pozornost brojne publike.

Natjecateljski dio programa uključuje filmove domaće produkcije, dugometražne i kratkometražne, koji se najčešće prikazuju premijerno, kao i međunarodni program, programa za djecu, program za mlade, retrospektivni program i program Pulska kinoteka. Prateći programi sastoje se od programa za filmske profesionalce, filmskih radionica, raznih izložbi posvećenih filmskoj umjetnosti i koncerata. Ocjenjivački sud dodjeljuje glavnu festivalsku nagradu – Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film Festivala. Zlatna Arena dodjeljuje se i za najbolju režiju, scenarij, najboljeg glavnog glumca i glumicu, najbolje sporedne uloge, kameru, montažu, glazbu, scenografiju i kostimografiju.

Službena nagrada na Festivalu je i Oktavijan koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara, a publika svojim glasovima odlučuje o dobitniku nagrade Zlatna vrata Pule.

Details

Organizer

Pula Film Festival

Venue

Pula

Pula, Croatia (Local Name: Hrvatska)

Pogledaj na Google maps-u

Mail

s.vukoje@nova-tours.hr

Radno Vrijeme

08:00 - 20:00